U trendu

Novaković (DS): Režimski mediji ponovo napadaju novinara Sejdimovića zbog njegovih kritika

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu (PO DS) Nebojša Novaković upozorio je danas da „režimski mediji ponovo napadaju novinara Nedima Sejdinovića zbog njegovih kritičkih stavova o aktuelnoj vlasti u Srbiji“.

„Povod za novi napad na Sejdinovića je bio njegov analitički tekst u dnevnom listu ‘Danas’ u kojem je zastupao stanovište da u srži naprasnog otvaranja javne kvazipolemike o vojvodjanskom identitetu zapravo stoji pokušaj režima Aleksandra Vučića da skrene pažnju sa svojih nespornih veza sa mafijom i omogući svojim političkim satelitima da na krilima navodne brige o Vojvodini predju cenzus na prvim sledećim izborima“, rekao je Novaković u pisanoj izjavi.

Novaković je naglasio da se Sejdinoviću u napadu „ponovo prebrojavaju nacionalna ‘krvna zrnca“, kao i da „u slučaju novih medijskih napada na Sejdinovića ima razloga za brigu za njegovu bezbednost“.

„Konstantno podgrevanje nacionalističkih težnji i retorike, u kombinaciji sa crtanjem meta na ledjima novinara, može samo da nas vrati u devedesete godine“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.