U trendu

Novosadski radikali prikupljaju potpise za peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama

 Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Novom Sadu započeo je danas akciju prikupljanja potpisa za peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama, kojim se legalizuju gej brakovi u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora SRS i šef novosadskih radikala Djuradj Jakšić kazao je da je predloženi zakon u suprotnosti sa Ustavom i osnovnim postulatima vere svih tradicionalnih religija u Srbiji, kao i da se „kosi sa porodičnim, tradicionalnim vrednostima našeg društva i države“.

„Predlog zakona o istopolnim zajednicama je neustavan, zato što Ustav definiše brak kao zajednicu muškarca i žene, a ne zajednicu dva muškarca ili dve žene. Skandalozno je to što ovaj predlog zakona ostavlja mogućnost usvajanja dece, time što bi jedan od partnera u istopolnoj zajednici postao hranitelj deteta“, naveo je Jakšić a prenela SRS.

Optužio je vlast da donosi „izrazito depopulacioni zakon“ u vreme kada je Srbija, kako je ocenio, „na ivici demografskog sloma“.

„Na svakom popisu nestane grad veličine Novog Sada ili Niša. Jedna smo od najstarijih nacija u Evropi, a bela kuga nas jede, sela su nam zaparložena i pusta, u proseku srpska porodica ima jedva jedno dete, a naprednjaci, preko nekadašnje perjanice dosmanlijskog režima Gordane Čomić, donose zakon o istopolnim zajednicama. Naprednjački režim koristi Gordanu Čomić za obavljanje najprljavijeg posla, za legalizaciju gej brakova u Srbiji“, naveo je Jakšić.

Pozvao je gradjane Novog Sada i cele Srbije da potpišu peticiju protiv Predloga zakona o istopolnim zajednicama i time kako je rekao, „pošalju režimu snažnu i jasnu poruku da je srpska Atina i čitava Srbija za porodične, tradicionalne vrednosti, a odlučno protiv gej brakova“.

Radikali će u Novom Sadu prikupljati potpise za peticiju protiv legalizacije gej brakova svakodnevno na info-pultovima širom grada i u stranačkim prostorijama na Bulevaru Mihajla Pupina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.