U trendu

NUNS: Otkriti ko obara sajt Kosseva uvek kada dodje do krize Prištinom

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne da utvrde ko je izazvao hakerski napad i oborio sajt portala Kossev u trenutku kada je takom vikenda bilo incidenata i blokada puteva na severu Kosova.

„Napad se dogodio baš u momentu kada su se oglasile sirene u Kosovskoj Mitrovici za vreme ‘vanredne situacije’ i novinari portala Kossev su time ponovo bili sprečeni da obavljaju svoj posao i obaveštavaju javnost o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Redakcija je morala da preusmeri svoj rad na društvene mreže, što im je dodatno otežalo posao“, naveo je NUNS.

To novinarsko udruženje je podsetilo da je zbog ranijih učestalih napada na sajt, taj portal uložio značajne resurse u njegovu zaštitu, što samo pokazuje koliko je bio jak taj hakerski napad i želja da se ne sazna šta se dogadja na Kosovu.

„Uvek kada dodje do krize u odnosima na relaciji Beograd – Priština, dogodi se napad na sajt portala Kossev, što samo pokazuje da ovakvi napadi nikako nisu slučajni i da su unapred dobro isplanirani. Pogotovo što su IP adrese ovih napadača detektovane širom sveta“, dodao je NUNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar