U trendu

Obradović: Prioritet Skupštine sednica o Evropskom planu za Kosovo koji se mora odbaciti

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da će prioritet rada Skupštine Srbije biti sednice o Evropskom planu za normalizaciju odnosa Srbija-Kosovo i zatrazio odbacivanje tog predloga, kao i ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Sledeća sednica će omogućiti dopunske tačke dnevnog reda iz redova opozicionih poslaničkih grupa i imaćemo Vladu Srbije u Domu Narodne skupštine koja će imati obavezu da odgovara na naša poslanička pitanja“, rekao je Obradović u saopštenju.

Naveo je da je danas 10 godina „antiustavnog“ Briselskog sporazuma koji je potpisao sadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz asistenciju tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

„Za ovih 10 godina, zahvaljujuću tom štetnom sporazumu, država Srbija se na mnogo načina odrekla svoje državnosti na Kosovu i Metohiji, povukla brojne državne institucije i srpski narod dovela u ovoliko tešku situaciju u kojoj se danas nalazi, koja se dodatno pogoršava prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma (Evropskog plana) koji nije ništa drugo nego priznanje lažne države Kosovo“, rekao je Obradović.

Lider Dveri pozvao je na protest u subotu, 22. aprila, u Novom Sadu u 18 časova ispred Srpskog narodnog pozorišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.