Odbijen predlog Dveri da se formira anketni odbor o izborima

Skupština Srbije odbila je danas predlog pokreta Dveri da se u dnevni red uvrsti predlog o formiranju anketnog odbora za utvrdjivanje činjenica i okolnosti o dešavanjima tokom izbornog procesa 2017. godine.

Oni su tražili da se utvrde okolnosti od dana raspisivanja predsedničkih izbora do objavljivanja privremenih rezultata na obradjenih 99,9 odsto biračkih mesta.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da je to što nije prihvaćen njihov predlog samo još jedan dokaz da se nešto ozbiljno krije.

„Jer, da se ponosite poštenim i fer izborima, vi biste formirali anketni odbor koji bi dokazao da nije bilo nikakvih izbornih neregularnosti“, poručio je vladajućoj većini Obradović.

On je novinarima u parlamentu rekao da opozicija ne treba da izlazi na izbore sve dok se ne obezbede fer i pošteni uslovi za njihovo održavanje i istakao da su Dveri spremne da sa kompletnom opozicijom saradjuju, kako bi stali na put „diktaturi“.

Obradović je ponovio da izbori nisu bili fer, da je bilo neregularnosti, da je neažuriran birački spisak, da medijski tretman svih učesnika izbornog procesa nije bio ravnopravan i istakao da ne može razume one koji su na sednici RIK-a sinoć glasali za prihvatanje izbornog rezultata.

Poslanici Dveri su tokom konferencije držali transparente „Lopovu se na kradju ne čestita“, „Nemoj da mi lažeš babu“ i „Ne priznajem rezultate izbora“.

Poslanici su danas odbili i predlog Dveri o formiranju anketnog odbora za utvdivanje činjenica tokom održavanja pralamentarnih izbora 2016. godine.

Skupština je jutros u 10.00 počela novu sednicu a još je u toku utvrdjivanje dnevnog reda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.