Odložen glavni pretres u slučaju Branka Lazarevića

Glavni pretres u slučaju odavanja službene tajne, koje se stavlja na teret Branku Lazareviću, odložen je danas za 4. novembar.

Zamenik tužioca Saša Ivanić kazao je da “nekome” ne odgovara da se uđe u krivični postupak i pozvao sudsko veće da odbaci zahtev odbrane Lazarevića za njegovo izuzeće, kao i izuzeće Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.

Branko Lazarević, bivši šef kabineta prethodnog ministra unutrašnih poslova Ivice Dačića, tereti se optužnicom za odavanje poverljivih informacija mreži za šverc droge na čijem je čelu Darko Šarić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Lazarevića da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao “naročito poverljive podatke” o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Osim Lazarevića, optuženi su i Radovan Štrbac, policajac Boris Gara i biznismen Rodoljub Radulović, kome se sudi u odsustvu. Štrbac i Gara terete se da su prenosili poverljive policijske informacije Darku Šariću.

Prethodno je početak suđenja odlagan četiri puta – u novembru zbog protesta advokata, u februaru zbog izostanka optuženog bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije Borisa Gare, u maju zbog predloga odbrane za izuzeće tužilaca koji je odbijen u julu, jer je Štrbac zatražio izuzeće predsednika veća.

Lazarević radi kao otpravnik poslova Srbije u Atini i uredno se odazvao svim pozivima suda.

Pošto je položio jemstvo, sud mu je vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u prestonici Grčke.

(Beta)

Ostavite komentar