U trendu

Odnosi Srbije i Kine unapredjeni, jačanje saradnje po formiranju nove vlade u Beogradu

Odnosi Srbije i Kine su unapredjeni uprkos pandemiji – obostrano je danas ocenjeno na sastanku ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića s ambasadorkom Kine Čen Bo koju je Dačić informisao o „rezultatima posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu i novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu“, piše u saopštenju Ministarstva.

Ambasadorka je rekla da se posle normalizacije epidemiološke situacije u svetu očekuje intenziviranje kontakata Kine na globalnom planu, uključujući i Srbiju, dok je Dačić rekao da se jačanje saradnje očekuje posle formiranja nove Vlade Srbije i „otpočinjanja njenog funkcionisanja u punom kapacitetu“.

Čen Bo je na sastanku, saopštilo je Ministarstvo, zahvalila za pomoć pri povratku u Srbiju kineskih radnika angažovanih na izgradnji infrastrukturnih projekata, a Dačić izrazio zadovoljstvo nastavkom te aktivnosti.

Rekla je i da je Kina odobrila povratak državljana više evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, koji imaju važeće kineske boravišne dozvole.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.