U trendu

Okupljanje opozicije zbog poštenih izbora nije stvaranje DOS-a

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izjavila je da okupljanje opozicije koja traži poštene izbore ne predstavlja stvaranje novog DOS-a.

„Nismo verovali da ćemo nakon toliko godina višepartijskog sistema ponovo morati da tražimo stvaranje uslova za fer i slobodne izbore. Nije to stvaranje novog DOS-a, ali dobro je da postoje takve inicijative koje zahtevaju poštovanje demokratskih standarda“, kazala je Vučković za dnevni list „Danas“ od ponedeljka.

Vučković je dodala da bi bilo korektno da Srpska napredna stranka prihvati razgovore o uslovima za poštene izbore, ali da ih „ne bi začudilo da do toga ne dodje“.

Ona je ocenila da način na koji se vode skupštinske sednice predstavlja „kršenje svih normi parlamentarne demokratije i ravnopravnosti predstavnika gradjana“.

Upitana da li miting SNS-a u Novom Sadu može da bude uvod u nove parlamentarne izbore, Vučković je kazala da će to zavisiti od rešenja „razlika unutar SNS-a“.

Vučković je ocenila da će na putu ka Evropskoj uniji za Srbiju biti dosta prepreka i da će se sa otvaranjem poglavlja o Kosovu zemlja suočiti sa odredjenim izborima koje mora da napravi, dok će poglavlja o vladavini prava „nametnuti Vladi stvarne reforme“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar