U trendu

Opozicija u Nišu na otvorenoj skupštini 26. …

Udružene opozicione organizacije organizovaće u četvrtak, 26. aprila u 17 časova otvorenu skupštinu na kojoj će od svih gradskih odbornika zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otudjenja aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, najavljeno je danas.

„Pred svakim odbornikom je izbor – da li će glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg su i birani, ili će svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer su dozvolili pljačkanje Niša“, navodi se u saopštenju koje su potpisali niški odbori Demokratske stranke, Dosta je bilo, Dveri, Levice Srbije, Narodne stranke, Niške inicijative, Nove stranke, Pokreta slobodnih gradjana, Pokreta za preokret i Socijaldemokratske stranke.

Opozicione partije zahtevale su od Srpske napredne stranke da prestane da zaposlene u javnim preduzećima tretira kao „belo roblje koje, pod ucenom i pretnjama, istovaruje na izrežirane dočeke i klicanje naprednjačkom vodji“.

„Praksa naprednjačkog interesnog udruženja da javne resurse i gradjane zloupotrebljava zarad svoje marketinške agende, očigledno je eskalirala, te tako pred sutrašnji dolazak Aleksandra Vučića u Niš, da bi otvorio istu fabriku po ko zna koji put i usput pokušao da ‘opravda’ otimanje aerodroma od Nišlija, kruže spiskovi ljudi koje pod prisilom treba dovesti na još jedan vašar obmana i manipulacija“, navodi se u saopštenju.

Opozicione stranke i pokreti upozorili su da zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama nisu kvote kojima raspolažu mesni odbori vladajuće stranke i pozvale sugradjane da „odole pritiscima i ne saučestvuju u brutalnom falsifikovanju stvarnosti koje za cilj ima pljačku našeg aerodroma“.

Niška opozicija najavila je da će u vreme planiranog „izrežiranog dočeka“ Aleksandra Vučića organizovati mobilne ekipe koje će obilaziti javna preduzeća i ustanove, kontrolisati njihov rad i podržati zaposlene da ostanu na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne na partijskim skupovima.

„Niška opozicija nastaviće beskompromisno da se bori protiv otimanja niške vazdušne luke, kako institucionalno, tako i na ulici, te će pružiti punu podršku gradjanskom protestu, zakazanom za sutra u 18 sati na Trgu kralja Milana“, piše u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike