Oslobodjenje: Telekom hitno da saopšti koliko je platio prenos Premijer lige

Generalni sekretar pokreta Oslobodjenje Nikola Kosović pozvao je danas rukovodstvo Telekoma Srbija da hitno saopšti koliko su i pod kojim uslovima platili televizijska prava za prenos engleske fudlske Premijer lige.

Državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava prenos Premijer lige na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni, u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub, saznaje agencija Beta.

Kosović je naveo da „cifra od 600 miliona evra kojom se spekuliše nije realna“, ali da je odbijanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Arene Nebojša Žugića da saopšte tačan iznos „osnov za sumnju“.

„600 miliona evra za prenose fudbala je više nego godišnji budžeti Srbije za poljoprivredu, pravosudje, zdravstvo, kao i nauku, kulturu i životnu sredinu zajedno. Ako je to istina, ostavke treba da podnesu svi od direktora Arene Sport i MTS, preko ministarke telekomunikacija, do premijerke i predsednika“, rekao Kosović, a saopštilo Oslobodjenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.