U trendu

Ostavka Vujovića u parlamentu, Siniša Mali će biti predložen za ministra

U Skupštinu Srbije stigla je ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koju je prosledila premijerka Ana Brnabić. RTS-u je potvrđeno da će za novog ministra finansija biti predložen Siniša Mali.

Nakon što poslanici konstatuju ostavku ministra Vujovića, premijerka ima rok od 15 dana da Skupštini dostavi predlog za novog ministra.

Iz kabineta Ane Brnabić je, inače, jutros saopšteno da je Vujović o ostavci obavestio predsednicu Vlade Srbije. U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Kako se ističe, ministar Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

„Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata“, navodi se u pismu.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Vujović je bio ministar privrede u vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga imenovan je za ministra finansija, takođe u vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.