U trendu

Ove godine kroz Srbiju prošlo 172.000 migranata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od početka godine u Srbiju ušlo više od 172.000 migranata, što je 7,4 puta više nego prošle godine.

Na otvaranju regionalne konferencije o balkanskoj ruti i izbegličkoj krizi u hotelu „Zira“ u Beogradu, Vučić je rekao da je Srbija u toj krizi pokazala pravo lice solidarnosti i humanosti i da je pomogla onoliko koliko je mogla.

Vučić je rekao da veruje da je budućnost u saradnji, a ne „u ogradama i žicama“.

„Nećemo se svađati sa onima koji grade ograde i žice. Neka grade svoju politiku. Nisam srećan kada vidim da se u izbornim kampanjama koristi nacionalizam“, rekao je Vučić.

On je dodao da se moraju rešiti sva otvorena bilateralna pitanja u regionu kako bi mogla da se „proizvode“ održiva stabilnost na Balkanu.

Prema njegovim rečima, ulazak u EU ne predstavlja čarobni štapić koji će doneti blagostanje i to nije poduhvat neke udaljene elite.

„Ne vodi Vlada pregovore za članstvo u EU zbog Vlade i nećemo otvoriti prva poglavalja za Vladu, već za građane, firme, većinu, ali i za opoziciju i organizacije civilnog sektora“, rekao je premijer na konferenciji koja kasnila oko 15 minuta, jer se Vučić, kako je rekao, zaglavio u liftu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.