U trendu

Pacoli: Oni koji kažu da takse na srpsku robu neće biti ukinute lažu

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će nova kosovska vlada otvoriti put dijalogu, izrazivši uverenje da će taksa na srpsku robu biti ukinuta, preneo je Kossev pisanje prištinskih medija.

Kako Kossev piše, u iščekivanju šestog oktobra kada će se održati vanredni parlamentarni izbori, kosovske stranke uveliko su započele ono što javnost percipira kao predizbornu kampanju.

U najnovijem spotu premijera Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja pod krilaticom „Taksama od 100 odsto do priznanja“, Haradinaj poručuje da „Nema podele, nema Dodik republike, sa taksama od 100 odsto do priznanja“.

Dva dana kasnije, jedan od lidera koalicije AKR, NISMA-e i Partije Pravde, i bivši koalicioni partner nekadašnjeg premijera, Bedžet Pacoli, poručio je suprotno „Lideri političkih partija ne bi trebalo da lažu da takse neće biti ukinute“.

„Lideri koji kažu da neće ukinuti takse lažu. Nije dobro zavaravati biračko telo. Bio sam ministar spoljnih poslova, ali bilo mi je veoma teško jer nisam bio u stanju da odgovorim ni na jedno pitanje koje se nalazilo preda mnom. Jednostavno, nisam imao informacije. Politika nije bila koordinisana“, rekao je Pacoli za RTK.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.