U trendu

Parović: Zalagaću se za aktivnu vojnu neutralnost Srbije

Predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Perović izjavio je da će se ako bude izabran za predsednika, zalagati za koncept aktivne vojne neutralnosti koji podrazumeva da se Srbija uključi u borbu protiv islamističkog terorizma i to njegovog kraka na Balkanu.

„Islamistički teroristi na Balkanu su mahom u redovima albanske mafije tako da bi obračun ujedno imao icrtu antimafijske borbe“, rekao je Parović u predizbornom intervjuu agenciji Beta.

On je rekao da je važna stavka njegovog programa, osim Srbije kao vojno i politički neutralne država, radikalan obračun sa mafijom, posebno sa albanskom i crnogorskom.

„Te dve mafije koje saradjuju su ujedno i orudja u rukama NATO strukture jer preko njih ostvaruju destabilizaciju bezbednosnih prilika u našoj zemlji. Dakle, uništenje ovih mafija znači povećanje suvereniteta Srbije“, rekao je Parović.

Govoreći o Kosovu, Parović je kazao da se mora na sve načine insistirati da se pregovori vrate pod okrilje UN. „Srbi koji danas žive na Kosovu i Metohiji su naš glavni čuvar suvereniteta tako da se oni moraju štititi svim diplomatskim sredstvima, a što znači i pretnjom silom ukoliko neko bude fizički pokušao da ih ugrozi“, rekao je Parović.

On je dodao da se ekonomska pomoć porodicama Srba koji žive na Kosovu podrazumeva, ali da ona pre svega treba da bude koncipirana kao pomoć u osnivanju i održavanju porodičnih firmi.

Parović je kazao da će do kraja mandata stvoriiti srpsku poslovnu elitu, takvu da će ministri češće sedeti sa srpskim nego sa stranim privrednicima.

„Danas je situacija da zbog tabloida i klime u društvu naši ministri češće sede sa strancima nego sa domaćim privrednicima iz straha da ne bi bili prikazani kao neki koji šuruju sa kriminalcima. Naravno, to će značiti i da će biti uhapšeni i procesuirani svi oni koji su kriminalci maskirani u privrednike“, rekao je Parović.

Upitan da li će njegov prioritet u diplomatiji biti Njujork, Moskva, Peking, Brisel, Berlin, Parović je kazao da je Srbija uvek njegov prioritet, što znači „da su svi pobrojani gradovi važni i svaki je najvažniji“.

Parović je rekao da je važan deo njegovog programa i obrazovanje institucije Srpskog kulturnog prostora preko koje bi se očuvavao identitet i civilizacijski prostor u svim delovima Balkana na kojima su Srbi kao narod ostavili kulturološki trag.

On je najavio da će njegov prvi potez na mestu predsednika Srbije biti uvodjenje ordena za majke koje su rodile petoro i više dece.

„Samo radjanje dece obezbedjuje budućnost i suverenitet naše zemlje“, rekao je Parović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.