U trendu

Penzioneri će do kraja godine osetiti malo poboljšanje

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas u Krupnju da će penzioneri u Srbiji pre kraja godine osetiti malo poboljšanje, iako će Vlada nastaviti da čuva stabilnost javnih finansija.

Prilikom posete Krupnju i obilasku infrastrukturnih objekata obnovljenih posle prošlogodišnjih poplava, Vučić je rekao da to poboljšanje za penzionere neće biti veliko ali da će oni, ipak, osetiti da žive bolje.

„Hiljadu puta sam to proverio i znam o čemu govorim. Tako nešto će da se dogodi, to je moje obećanje“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će poboljšanje, zahvaljujući svom radu, osetiti i drugi slojevi stanovništva – nastavnici, medicinski radnici, policajci, vojnici i drugi.

Govoreći o radovima na obnovi uništenih objekata, Vučić je rekao da je učinjeno mnogo, i da postoji još dosta toga što treba da se završi u selima oko Krupnja, ali da je informisan da Krupanj danas izgleda lepše nego pre godinu i po dana i poplava.

On je dodao da je više od pet miliona evra, odnosno oko polovine ukupne sume uložene u obnovu Krupnja, obezbedila Evropska unija i izrazio veliku zahvalnost na toj pomoći.

„Moramo da pokažemo zahvalnost jer je to ogroman novac“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovo 11 put kako dolazi u Krupanj i dodao da će dolaziti i ubuduće da proveri kako se odvijaju radovi, jer „nije dovoljno da se samo kaže da se nešto uradi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.