U trendu

Peticija za poništenje odluke o proglašenju Vučića za počasnog građanina Gornjeg Milanovca

Aktivista Pavle Brković iz Gornjeg Milanovca pokrenuo je peticiju kojom od lokalne Skupštine traži da poništi odluku o proglašenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina.

„Smatramo da je ova odluka sramotna i ponižavajuća za sve građane opštine, a naročito za vojvodu Živojina Mišića, koji je jedini u istoriji ovog grada proglašen za počasnog građanina Gornjeg Milanovca“, navodi se u obrazloženju onlajn peticije koju su do sada podržala 184 građanina.

U peticiji se zahteva od predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića da objasni šta je uradio u proteklih sedam godina, koliko je na čelu te lokalne samouprave, ako zasluge za sve što je urađeno u toj opštini pripadaju Vučiću.

„Zahtevamo od Kovačevića da objasni šta je lično uradio u proteklih sedam godina, koliko se nalazi na mestu predsednika Opštine, kao i na šta je potrošio popriličan budžet Opštine, ukoliko je tačno da je za sve navedene radove zaslužan jedino njegov predsednik (Vučić) i da je zbog toga zaslužio titulu počasnog građanina“, navodi se u peticiji.

Gornji Milanovac godišnje dodeljuje priznanja za zasluge povodom Dana opštine, koja će ove godine biti uručena 23. aprila na svečanoj sednici Skupštine opštine.

U obrazloženju opštinske Komisije za kadrovska pitanja se navodi da je Vučić dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca za „izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture“.

Kao Vučićeve zasluge navedeni su „kapitalni projekti koji su poslednjih godina urađeni u Gornjem Milanovcu“, poput izgradnje auto-puta, škola, zdravstvenih ustanova, dečijih igrališta, ulica, kanalizacione mreže, Vizitorskog centar na Rudniku, uređenja korita reke Despotovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar