U trendu

Počela sednica Skupštine Beograda, na dnevnom redu i smenjivanje gradonačelnika

Vanredna sednica Skupštine Grada Beograda počela je danas prihvatanjem dnevnog reda na kojem je medju prvim tačkama smenjivanje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Deo opozicionih odborničkih grupa je sredinom novembra podneo zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Grada Beograda o smenjivanju Šapića, zbog nelegalne dogradnje njegove kuće u Novom Beogradu, na Bežanijskoj kosi.

Inicijative za smenjivanje gradonačelnika i za rešavanje problema u Beogradu podržali su odbornici Ujedinjenih, Demokratske stranke, Moramo-Zajedno i Narodne stranke.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je za list Nova da će na sednici biti dat odgovor na pitanje da li gradonačelnik Beograda može da bude čovek koji je „smišljeno i s namerom kršio zakon da pribavi sebi korist zloupotrebljavajući funkciju“.

„Zasad se zna da odbornici SSP, kao i odborničke grupe ‘Ujedinjeni’, ‘Moramo’, BeDem-Demokratska stranka i Narodna stranka, smatraju da čovek koji je tri puta prekšio zakon, ne može i ne sme da bude gradonačelnik. Od ostalih očekujem da se izjasne“, rekla je Popović.

Ona je naglasila da su „Beogradu potrebni novi izbori jer samo tako može da se zaustavi dalje uništavanje glavnog grada“.

Odbornici će raspravljati i o zagađenju vazduha, porastu cena stanova i stanarina i energetskoj krizi u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar