U trendu

Počelo okupljanje u Beogradu, incident sa Šešeljom

Okupljanje učesnika 17. protesta „Protiv diktature“ počelo je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas posle 18 časova.

Po rečima nekoliko učesnika protesta, automobil s predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i s njegovim obezbedjenjem, „pokušao je da pregazi“ demonstrante, uz psovke.

Okupljeni nose transparente medju kojima su „Kompletna smena političke elite“, „Obrazovanje“, „Padni mi na grudi Nebojša (iz Beograda)“, „Car je go“, „Protiv terora vlasti“, „Malom Djoki tata kupio diplomu“.

Učesnici protesta koji počinje po kiši, duvaju u pištaljke, skaču i skandiraju „Ko ne skače, taj je Vučić!“.

Očekuje se da okupljeni krenu u protestnu šetnju. Blokiran je saobraćaj u jednoj traci na Trgu Nikole Pašića u smeru od Bulevara kralja Aleksandra ka Dečanskoj ulici.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Gradjani traže smenjivanje „političke elite“ na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima, ali rezultat izbora još nije ozvaničen, traže fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.