U trendu

Počeo 38 protest U Beogradu

Protest Jedan od pet miliona, koji je večeras počeo nešto posle 19 časova kod terazijske česme u Beogradu ima za cilj, kako je naveo organizator, da pokaže podršku i solidarnost sa vojnim penzionerima kojima preti „izbacivanje na ulicu“ iz nekadašnjeg hotela „Bristol“.

Posle održanih govora krenuće protestna šetnja centralnim gradskim ulicama koja će se završiti kod nekadašnjeg hotela.

Udruženje Jedan od pet miliona je, u pozivu, navelo da se „danas ‘Bristolci’ bore za svoje domove, i domove svojih porodica, kako ne bi ostali na ulici“, a da ih na to „primorava države gaseći im struju, zaključavajući ulaze, namešajući im poplave, ali i drugim neljuskim činovima“.

Takodje, su naveli da su stanari hotela „ratni veterani i njihove porodice, ljudi koji su bili spremni svoj život da daju za državu, a nakon što su izgubili svoje domove posle rata, država ih je pre 20 godna smestila u hotel ‘Bristol’ privremeno“.

Iz Ministarstva odbrane prethodnih dana pozvali one koji su još u „Bristolu“ da se odmah usele u privremeni smeštaj koji im je obezbedjen i da im trajni ne mogu dati mimo zakona. 

Udruženje „Jedan od pet miliona“ podsetilo je večeras da je protest koji se održava 38 po redu i da gradjani protestvuju već devet meseci.

Prvi put od kada su počeli protesti, primećeno je da ulični prodavci nude bedževe sa natpisom „Bojkot“, a uoči sve češće najave dela opozicije da neće izaći na izbore pod sadašnjim uslovima, odnosno dok ne budu fer i pošteni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.