U trendu

Pokret: Vlast sprema incidente na sutrašnjem protestu u Beogradu

Pokret slobodnih gradjana Saše Jankovića je danas optužio „režim“ da namerava da izazove incidente na sutrašnjem protestu koji opozicione stranke i udruženja gradjana organizuju jer Aleksandar Vučić postaje predsednik Srbije.

Pokret je u saopštenju naveo da Vučić namerava da optuži opoziciju za rušenje stabilnosti i mira, „što je već pokušavao i pomagao drugima u okruženju da čine“.

„Ne treba dozvoliti Aleksandru Vučiću da na isto mesto i u isto vreme stavi ljude koje je prethodno duboko zavadio, i onda ‘štiti’ vlast od incidenata koje će sam pokrenuti“, piše u saopštenju.

Pokret je najavio da će u protestu na beogradskom Trgu Republike učestvovati i predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri, Socijaldemokratske stranke, organizacije Vuka Jeremića, Pokreta za zdravu Srbiju Milana Stamatovića, Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija, Hrvatskog gradjanskog saveza, Šumadijske regije, Madjarskog pokreta, Novog Pokreta iz Novog Pazara, udruženja Protiv diktature.

„Razlikujemo se po politikama i mnogim drugim stvarima, ali naspram diktature medju nama nema razlike u obavezi i spremnosti da joj se usprotivimo. U Srbiji danas postoje samo dva pravca: u diktaturu i u slobodu“, kazao je predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike