U trendu

Pokret: Vlast sprema incidente na sutraĆĄnjem protestu u Beogradu

Pokret slobodnih gradjana SaĆĄe Jankovića je danas optuĆŸio „reĆŸim“ da namerava da izazove incidente na sutraĆĄnjem protestu koji opozicione stranke i udruĆŸenja gradjana organizuju jer Aleksandar Vučić postaje predsednik Srbije.

Pokret je u saopĆĄtenju naveo da Vučić namerava da optuĆŸi opoziciju za ruĆĄenje stabilnosti i mira, „ĆĄto je već pokuĆĄavao i pomagao drugima u okruĆŸenju da čine“.

„Ne treba dozvoliti Aleksandru Vučiću da na isto mesto i u isto vreme stavi ljude koje je prethodno duboko zavadio, i onda ‘ĆĄtiti’ vlast od incidenata koje će sam pokrenuti“, piĆĄe u saopĆĄtenju.

Pokret je najavio da će u protestu na beogradskom Trgu Republike učestvovati i predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri, Socijaldemokratske stranke, organizacije Vuka Jeremića, Pokreta za zdravu Srbiju Milana Stamatovića, Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija, Hrvatskog gradjanskog saveza, Ć umadijske regije, Madjarskog pokreta, Novog Pokreta iz Novog Pazara, udruĆŸenja Protiv diktature.

„Razlikujemo se po politikama i mnogim drugim stvarima, ali naspram diktature medju nama nema razlike u obavezi i spremnosti da joj se usprotivimo. U Srbiji danas postoje samo dva pravca: u diktaturu i u slobodu“, kazao je predsednik Pokreta slobodnih gradjana SaĆĄa Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.