U trendu

Ponoš: Moguće da zgradu Ministarstva odbrane nazovu Trampova kula

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je najava specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela o američkoj spremnosti da učestvuje u obnavljanu zgrada Generalštaba, samo deo njegovog političkog marketinga u izbornoj kampanji Donalda Trampa.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Ponoš je za televiziju Nova S rekao da „inače ne bi imao ništa protiv da SAD obnove sve ono što je porušeno tokom bombardovanja“ 1999, ali „da ne misli da Grenel priča o tome“.

„Kada bi i bilo nešto od toga, Grenel može samo da nam sredi kedit da uz kamatu u stvari sami platimo obnovu“, rekao je Ponoš.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, rekao je da su u vojničkoj terminologiji dve oštećene crvene zgrade Generalštaba nazivane „A“ i „B“, a zgrada sa ulazom iz Birčaninove ulice, koja je i dalje funkcionalna, nazivana je „Kula“, i dodao da Grenel, u okviru turneje nema vremena da nešto izgradi, nego se bavi rebrendiranjem.

„Tako su jezero Gazivode i davno sagradjen most osvanuli pod Trampovim imenom. Ne bi me čudilo da na kuli Generalštaba osvane pano sa natpisom ‘Trump Tower’, a da zgrade ‘A’ i ‘B’ ponesu Tačijevo i Vučićevo ime“, naveo je Ponoš.

Ponoš je dodao da „i te kako postoji potreba da se popravlja američki imidž u Srbiji“.

„Ali dok god američka administracija, sadašnja ili neka druga, podržava autoritarni režim, kakav je ovaj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, teško da se može napraviti pomak na tom planu. To je, zapravo, najbolnije“, zaključio je Ponoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)