U trendu

Popović: Oliverova bivša supruga nije kredibilan svedok, trebalo bi saslušati Radojičića

Nevenčana supruga ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je danas da bi pred Sudom u Prištini trebalo da budu saslušani i Milan Radojičić i Zvonko Veselinović. 

Sudjenje za ubistvo Olivera Ivanovića je juče počelo u Prištini, a pored šestoro optuženih u optužnici se navodi da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji kriminalna grupa koju predvode potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić i biznismen Zvonko Veselinović. 

Popović je agenciji Beta kazala da bi pravosudni organi morali da saslušaju sve za koje se sumnja ili se na bilo koji način dovode u vezu s ubistvom Olivera Ivanovića. 

„Ako Radojičić tvrdi da nema veze s Oliverovim ubistvom onda bi svoju nevinost trebao da dokaže pred Sudom u Prištini, ili bar da bude saslušan u Beogradu“, istakla je Popović. 

Ona je ocenila da je dobro što je, posle tri i po godine od Oliverovog ubistva, sudjenje konačno počelo. 

„Medjutim, kao svedoci su pozvani neki ljudi koji nemaju kredibilitet. Prvenstveno mislim na bivšu Oliverovu suprugu Marinu, koja više od 20 godina s Oliverom nije imala nikakav kontakt. Iznenadila me je izjava Oliverovog brata Miroslava, da će Marina Ivanović biti oštećena strana“, kazala je Popović. 

Dodala je da je ona dala Miroslavu Ivanoviću informacije o kojima će on pričati na sudu kao svedok. 

„Prosto je neverovatno da mene nisu pozvali da svedočim. Sud bi morao da još jednom preispita odluke koje je doneo. Niko osim mene ne zna šta se u Oliverovom životu dešavalo proteklih godina i neposredno pre atentata“, naglasila je Popović. 

Navela je da se nada da sudjenje za ubistvo Olivera Ivanovića neće trajati predugo, ali da je tendencija da se proces što više prolongira. 

„Ako se budu saslušavali kredibilni svedoci, verujem, da će se saznati istina o izvršiocima, organizatorima i nalogodavcima Oliverovog ubistva“, kazala je Milena Popović.       

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.