U trendu

Porodilište u novom Kliničkom centru Niš postoji samo u spotu SNS

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje. Medjutim, u spotu SNS od prošle subote trudnu ženu voze na porođaj u „najopremljeniju bolnicu u okolini“ novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji.
No u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće, piše portal Južne vesti. Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku.

Loša higijena, prljave posteljina i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija – kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Kako je došlo do ovog neslaganja između naprednjačke fikcije i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS.

U centrali stranke na dostupne brojeve telefona za medije i gradjane se niko ne javlja, na pitanja SNS-u postavljena mejlom odgovora još nema, a na odgovor iz KC Niš  se još čeka.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle naprednjačkog spota, žene porađale u starom KC.

(Beta)

Napišite komentar