U trendu

Poslanici DSS uputili predlog izmene Zakona o radu kako bi se zaštitili teško oboleli radnici

Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) uputili su u skupštinsku proceduru predlog izmena Zakona o radu koje bi se zaštitile zaposlene obolele od teških bolesti, saopštio je danas DSS.

Kako se navodi, predložene izmene predvidjaju da za „vreme lečenja od teških povreda nastalih u saobraćajnim ili drugim nesrećama kao i u slučajevima lečenja od teških bolesti koje životno ugrožavaju zaposlenog, poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu.“

„Postojeći član 187. Zakona o radu, potpuno diskriminiše zaposlenog u situacijama u kojima on nije u stanju da radi već je prepušten dobroj volji poslodavca da li će mu produžavati ugovor o radu ili ga izbaciti na ulicu, čime mu se ugrožava egzistencija u trenucima kada vodi odsudnu bitku za život“, dodaje se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije pozvala je poslanike vlasti i opozicije da podrže izmene Zakona o radu jer je to „zajednička obaveza, ne samo prema Violeti Petrović (bivša radnica Jure), već i prema svim drugim ugroženim radnicima i društvu“.

„Država u prvi plan delovanja treba da stavi čoveka, jer bez socijalno odgovornog društva nema održivog ekonomskog razvoja“, ocenio je DSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.