U trendu

Poslanici u pitanjima najviĆĄe kritikovali dokumentarni film Vladalac

Poslanici SkupĆĄtine Srbije iskoristili su svoje pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadleĆŸnim institucijama, a najviĆĄe reči bilo je o prvom delu dokumentarnog filma o Aleksandru Vučiću „Vladalac“ koji je emitovala Televizija N1.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković emisiju je okarakterisao kao „propagandno smeće“ i dodao da je to „najprimitivnija propaganda na kojoj bi Gebels pozavideo“.

Marković je pitao da li će REM reagovati ĆĄto „ta televizija sa sumnjivim dozvolama neprestano vodi kampanju“ i istakao da je Vučić na televiziji okarakterisan kao huligan, laĆŸov, bolesnik i manipulant jer je po njegovoj oceni „novinar u pokuĆĄaju SlaviĆĄa Lekić okupio sve mrzitelje Aleksandra Vučića da ga napadaju“.

On je pozvao i tuĆŸilaĆĄtvo za visokotehnoloĆĄki kriminal da reaguje povodom tvitova Sibina Vukadinovića, kojima se vredja ćerka Aleksandra Vučića i preporučio tuĆŸilaĆĄtvu da istragom obuhvati i BoĆĄka Obradovića čiji je, kako je rekao Marković „Sibin Vukadinović bliski saradnik“.

Predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević pitao je Ministra kulture i informisanja ko finansira seriju Vladalac.

Rističević je dodao da ĆŸeli da zna da li je „to naručeno od strane albanske mafije“ i istakao da je „N1 piratska i neregistrovana televizija koja sem sebe prikazuje samo propalitete iz Saveza za Srbiju.“

Drugo pitanje Rističević je uputio direktoru RTS Draganu BujoĆĄeviću kojeg je nazvao „Ćœuti Bujke“ i pitao po kom kriterijumu se poslanici pozivaju u informativne emisije javnog servisa, jer on kao najaktivniji poslanik nije gostovao nijednom u poslendjih osam godina.

Ministra Milana Krkobabića Rističević je, kako je rekao, četvrti put pitao da dostaviti spisak zadruga sa matičnim brojevima i uplaćenim sredstvima, jer postoje indicije da se veơtački osnivaju nove zadruge koje dobijaju viơemilionska sredstva, dok prave zadruge ostaju uskraćene.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Ć eĆĄelj pitao je kada će biti smenjen ministar zdravlja Zlatibor Lončar „kao teĆĄko komprovitovana ličnost, jer postoje spekulacije da je povezan za kriminalnim strukturama, a i sam Vučić je rekao da ni sam ne zna gde odlazi 25 odsto sredstava za zdravstvo“.

Ơeơelj je dodao da je Lončar nedavno pokuơao da podeli srpski narod i kritikovao sve koji dolaze iz Crne Gore kao neki drugi narod, te dao sebi pravo da ocenjuje ko kojim jezikom govori.

Uz ocenu da u ovom trenutku srpska Vlada treba da podrĆŸi sve koji se u Crnoj Gori bore za svoja prava, a ne da se sukobljava, Ć eĆĄelj je pitao premijerku da li Lončar ima podrĆĄku vlade za ovo ponaĆĄanje.

Poslanik iz kluba Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Djordje Vukadinović pitao je da li ima prostora da i SkupĆĄtina Srbije usvoji neku deklaraciju u kojoj bi podrĆŸala zaključke skupĆĄtine Republike Srpske u vezi sa antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda.

On je dodao da se pokuĆĄajem da se poljoprivredno zemljiĆĄte RS prevede u vlasniĆĄtvo BiH, uruĆĄava i Dejton ali i samo postojanje RS.

Vukadinović je rekao i da je skandalozno da grad kao Zrenjanin godinama nema pijaću vodu, a sad je prvi put neko pozvan na odgovornost.

On se osvrnuo na nekoliko hapĆĄenja zbog malverzacija prilikom izgradnje fabrike vode i rekao da se “ kola lome na loklanim igračima“ jer je kad se fabrika otvarala pravila svečanost, a kad je propala nije bilo specijalnih emisija i odgovornosti nadleĆŸnih iz drĆŸave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.