U trendu

Potpredsednica Evro-parlamenta pozdravila skup Stranke slobode i pravde u Beogradu

Potpredsednica Evropskog parlamenta, Klara Dobrev, danas je video-porukom pozdravila Skupštinu Stranke slobode i pravde (SSP) u Beogradu, saopštila je SSP.

Dobrev, iz poslaničke grupe „Napredni savez Socijalista i Demokrata“ u Evroparlamentu, jedna je od desetoro evroposlanika koji su juna u pismu komesaru za proširenje EU, Oliveru Varhejiju, ocenili da vlast Srbije ugrožava demokratiju.

U današnjoj video-poruci Dobrev je navela da se u Srbiji „prostor za nove ideje smanjio, dok je korupcija sve veća, i sve je veća snaga koncentrisana u rukama Vlade“.

„Prvo treba podići glas, a kada se naši glasovi čuju, ulazimo u političku arenu i započinjemo borbu. Za prava našeg naroda!“, poručila je ona.

Dobrev, Bugarka udata za bivšeg madjarskog premijera Ferenca Djurčanjija, te evroposlanica Madjarske, ocenila je da stanje u Madjarskoj nije bolje nego u Srbiji i navela da se borba za demokratiju vodi u obe zemlje.

Ocenila je da madjarska Vlada „uništava institucije, ruši nezavisne medije, zastrašuje i blati protivnike koji bi trebalo da uravnoteže njenu vlast“.

„Jer oni ne žele kontrolu nad sobom“ – rekla je Dobrev o Vladi Madjarske. „Oni se plaše kritičkih glasova, ali su osudjeni na neuspeh, a naša sudbina je da pobedimo“, smatra ona.

„Moja poruka vama je sledeća: Verujte u sebe, verujte srpskom narodu, budite ujedinjeni, i nastavite borbu“, poručila je Dobrev, saopštila je SSP.

Više od 450 delegata iz cele Srbije na Skupštini SSP razmatra dokument nazvan „Plan za promenu režima, kao i prvi potezi nove vlasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar