U trendu

Poznata trasa danaĆĄnjeg protesta Protiv diktature

Novi, 16. po redu protest „Protiv diktature“ počeće danas u 18 časova ispred Doma Narodne skupĆĄtine, odakle će kolona krenuti ka Pravnom fakultetu, Slaviji, Terazijama i Trgu Republike, najavljeno je u saopĆĄtenju dostavljenom agenciji Beta sa adrese protestprotivdiktature2017@gmail.com.

Kako se navodi, protestna kolona predvodjena doboơarima i glavnim transparentom, nastaviće ơetnju od Pravnog fakulteta Beogradskom ulicom, ka Trgu Slavija, odakle će se uputiti ka Terazijama, Knez Mihailovoj i Pariskoj ulici.

Protest će biti nastavljen na Studentskom i Trgu Republike a zavrơetak okupljanja predvidjen je na platou ispred Doma Narodne skupơtine, mestu gde će protest i početi.

U saopĆĄtenju je upućen poziv gradjanima za razumevanje zbog eventualnih saobraćajnih guĆŸvi ali i da se pridruĆŸe protestu.

„Znamo da vas nervira popodnevni zastoj u gradu i da onima koji se vraćaju sa posla, a nemaju snage za protest, oteĆŸa dan. Kao generacija koja je rodjena, odrasta i, ako se nastavi sa ovakvom politikom, ĆŸiveće u konstantnoj druĆĄtvenoj krizi, molimo vas za razumevanje i pozivamo na solidarnost“, piĆĄe u saopĆĄtenju.

Učesnici protesta pozvali su svakog gradjanina da „učestvuje u svojoj zajednici i da zajedno gradimo druĆĄtvo u kom će svako moći da ĆŸivi od svog rada“.

„Mi ne ĆŸelimo lidere, nismo tu zarad lične promocije i ne verujemo onima koji su trideset godina u politici. Ne verujemo da izbor postoji ako si ucenjen, i ne verujemo u pobedu na izborima zasnovanu na ucenama. Ćœelimo da običan čovek ne strahuje da li će imati da prehrani porodicu ako se ne povinuje nasilnicima na vlasti. Ćœelimo da niko ne bude gladan i bez doma“, piĆĄe u saopĆĄtenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.