Predsednica Skupštine Srbije ocenila da je poslanik pretio šefu države

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je danas osudila, kako je navela, pretnje poslanika Slaviše Ristića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ristić, poreklom s Kosova, poslao je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je ukazao na tešku političku situaciju kosovskih Srba, uz ocenu da se Vučić sprema da potpiše sveobuhvatni sporazum s Prištinom i da „tragična sudbina ubijenog premijera Zorana Djindjića jasno upozorava šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje“ dato Zapadu.

Predsednica Skupštine je ocenila da „takve pretnje“ predstavljaju „vrhunac političke agresije i licemerja“ i da im je cilj „slabljenje pozicije Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“.

Gojković je u saopštenju napisala da je „nedopustivo da se u Srbiji preti smrću predsedniku države. Uverena sam, da ovakve monstruozne pretnje, od koga god da dolaze, neće pokolebati predsednika da nastavi borbu na očuvanju Srbije i našeg naroda na vekovnim ognjištima. Upravo ta politika predsednika i politika Vlade Srbije ima podršku ogromne većine narodnih poslanika u Skupštini Srbije“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike