U trendu

Predsednik Skupštine Beograda u poseti Belorusiji

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević boravi u dvodnevnoj poseti Belorusiji povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja grada Minska, gde je izjavio da je Beograd zadovoljan saradnjom ostvarenom s tim gradom.

„Intenziviranje medjunarodne saradnje iz godine u godinu značajno je doprinelo daljoj afirmaciji Beograda kao političkog, privrednog i kulturnog centra ovog dela Evrope. S Minskom smo potpisali sporazume pomoću kojih smo ostvarili direktan kontakt izmedju naših gradskih preduzeća, kao i izmedju privrednika dva grada“, rekao je Nikodijević, a saopštila Gradska uprava grada Beograda.

On je na svečanoj ceremoniji razmenio poklone s gradonačelnikom Minska Andrejom Šorecom, s kojim se saglasio da će dva grada nastaviti da neguju svoje odnose, u skladu s ranije potpisanim sporazumima, navodi se u saopštenju.

Nikodijević je kazao i da su dani Beograda u Minsku i dani Minska u Beogradu naišli na dobar odjek medju gradjanima dva grada, dodaje se.

„Prema uzoru na ovaj grad, počeli smo da sprovodimo projekte u Beogradu po pitanju sredjivanja i povećanja zelenih površina, a pravimo i veliko šetalište u našem gradu. Želimo da bude ovako čisto i uredjeno i kod nas“, rekao je Nikodijević.

Kako se navodi, predsednik beogradske Skupštine je dodao da „dva bliska naroda imaju slične istorije, kulture i tradicije“ i da ne može da se zaboravi „to što je predsednik Lukašenko posetio Srbiju tokom bombardovanja 1999. godine“.

„Kada je nama bilo najgore, kada su Srbiju bombardovali, jedini čovek koji je došao u našu zemlju bio je predsednik Belorusije i naš narod to nikada ne može zaboraviti“, naveo je Nikodijević.

Nikodijević je prisustvovao i ceremoniji polaganja venaca i cveća uz obelisk „Minsk – grad heroj“ i ceremoniji dodele priznanja „Gradjanin godine grada Minska“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.