U trendu

Prelević: Imamo vlast koja je u sprezi sa mafijom

Nekadašnji koministar policije, advokat Božo Prelević ocenio je da je vlast u Srbiji „u sprezi sa mafijom“ i dodao da je u prethodnih osam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), kriminal po obimu „značajno veći i po raspoloživim sredstvima neuporediv sa devedesetim“.

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država „beskompromisno“ obračunati sa mafijom, Prelević je za novi broj nedeljnika NIN ocenio da postoji problem „sukoba izmedju mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani“.

„Tu je izvor smene (Nebojše) Stefanovića. Predsednik je hteo da skloni Stefanovića i zameni ga apsolutno podobnim čovekom. Mislim da će takva kadrovska politika razoriti policiju potpuno“, naveo je Prelević.

Ocenio da je aktuelna politička scena u Srbiji „neobično bratstvo i jedinstvo finansija, dela sveštenstva, nasilja, politike i informisanja“.

„Ovakva vlast potrebna je da bi izglasali izmene Ustava i mislim da u tom smislu rade studiozno i sa crkvom, mafijom i navijačima. Ali ono što izmiče kontroli je što mafija po prirodi svog nasilništva i filozofije sticanja moći i novca, uvek dolazi u sukob izmedju sebe“, dodao je Prelević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.