U trendu

Priština će se žaliti EU na ponašanje Srbije u dijalogu

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je neophodno odmah promeniti format dijaloga Beograda i Prištine, jer dosadašnji način pregovora nije dao rezultate, a najavio je da će se Priština žaliti EU zbog ponašanja Srbije u tom procesu, prenosi danas prištinska štampa.

Kako piše Epoka e Re, premijer Kosova je kazao da će se Kosovo žaliti Evropskoj uniji „u vezi sa ponašanjem Srbije u dijalogu“.

„Moramo imati jasnu agendu i takodje mora postoji vremensko ograničenje kada će se dijalog završiti. Ne smemo gubiti vreme na beskonačan dijalog sa Srbijom“, dodao je Mustafa.

On je ranije u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da je dijalog Kosova i Srbije od sada mora da se odvija u potpuno drugačijem formatu i konceptu jer trenutni format ne daje nikakve rezultate zato što srpska strana nema volju a ni ozbiljnost za rešavanje odredjenih pitanja.

„Verujem da dijalog treba da počne u potpuno novom formatu i konceptu, jer sa trenutnim formatom, i gde smo sada, dijalog Priština – Beograd ne donosi nikakve rezultate „, rekao je Mustafa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.