U trendu

Priština u šoku: Rama objavio video sa mapom Kosova u sastavu Srbije (video)

Priština je u šoku nakon što su mediji objavili da je albanski premijer Edi Rama na svom Fejsbuk profilu objavio video-zapis u kojem se u jednom trenutku prikazuje mapa na kojoj je tzv. Kosovo u okviru Srbije.

MIRËMËNGJES 😃dhe me hartën e investimeve për sigurimin e furnizimit 24 orë me ujë në zonat rurale të vendit nga veriu në jug, ju uroj një ditë të mbarë 😊

Gepostet von Edi Rama am Dienstag, 19. November 2019

„Premijer Republike Albanije Edi Rama upravo je objavio mapu na kojoj je prikazana republika Kosovo u okviru teritorije Srbije“, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

Rama je uobičajeno svojim Fejsbuk pratiocima poželeo dobro jutro na Fejsbuku, uz video video-zapis koji prikazuje mapu radova i ulaganja u obezbeđivanje 24-časovnog snabdevanja vodom u ruralnim oblastima od, kako je naveo, „severa do juga“ Albanije.

„Ono što brine, kao što možete primetiti, jeste da je teritorija republike Kosovo ostavljena unutar Srbije“, piše „Ekspres“.

Kakve će biti reakcije zvanične Prištine na ovakav potez albanskog premijera za sada nije poznato, ali razilaženja sa Tiranom došla su do izražaja naročito posle nedavnog sastanka o takozvanom „malom Šengenu“, na koji Hašim Tači nije želeo ode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar