U trendu

Kako je Tači razotkrio igru Prištine i pomogao Srbiji koja je hitno reagovala

Objava Hašima Tačija na Tviteru da je primio obaveštenje od kosovske predstavnice u Sjedinjenim Američkim Državama Vljore Čitaku o tome da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost, što se ispostavilo kao lažna vest, zapravo je pokvarila čitav posao, piše prištinska Koha.
Taj dnevni list je objavio da je imao uvid u internu komunikaciju sa obaveštenjima o jamajčanskom priznavanju Kosova, u kojima je Vljora Čitaku, navodno, sugerisala vlastima u Prištini da tu informacije ne objavljuju pre dobijanja usmene potvrde.

„Za objavljivanje je najbolje da sačekate verbalnu notu“, pisala je Čitaku iz Njujorka.

Nekoliko sati kasnije, međutim, Tači se apsolutno oglušio o zahtev Čitaku, objavivši na Tviteru, da Jamajka priznaje kosovsku nezavisnost, što je, piše Koha, izazvalo reakciju vlasti u Kingstonu.

Zapravo, Tači je nesmotrenim postupkom upozorio Srbiju, koja se obratila Jamajki i uspela da utiče da tamošnje vlasti zaustave proces priznanja, tvrdi Koha.

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina DŽ. Smit danas je demantovala navode o priznanju Kosova, poručivši da njena zemlja do ovog trenutka nije priznala kosovsku nezavisnost.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar