U trendu

PSG: Stefanović da reši brojne nerasvetljene slučajeve

Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da pokuša da reši brojne nerasvetljene slučajeve na, kako je navedeno, pravno i moralno utemeljen način.

Pokret Saše Jankovića apelovao je na ministra Stefanovića da to učini na uštrb stranačkog interesa a u korist gradjana.

„Gradjani Srbije zaslužuju istinu i o slučaju Savamala“, navedeno je u saopštenju.

PSG smatra da Stefanović „kontinuirano zloupotrebljava položaj, vršeći pritisak na tužilaštvo, na način koji nije zabeležen u novijoj istoriji parlamentarizma i demokratije“.
„Ukoliko već ima želju da ‘pomogne’ rad tužilaštva, Pokret slobodnih gradjana ga (Stefanovića) poziva da nepresušnu energiju usmeri na rasvetljavanje nemilih dogadjaja u kojima su batinaši SNS na zastrašujući način ispoljili silu i pretukli novinare koji se ne ustručavaju da izveštavaju objektivno“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da predmet policijske istrage i krivične prijave tužilaštvu mora da bude i slučaj gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, koji je nedavno pretio smrću članu Srpske napredne stranke Vladimiru Polovini.

„Ministar policije ne bi smeo da liši sudskog epiloga ni tragični slučaj ‘helikopter’ u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi u krajnje čudnim i nerazjašnjenim okolnostima“, zaključeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.