U trendu

PUPS: Zadruge donose profit, ali i afirmišu porodične vrednosti

Partija ujedinjenih penzinera Srbije (PUPS) ocenila je danas da se oživljavanjem zadruga, osim ekonomskog afirmiše i vrednosni društveni kontekst, jer kompletna porodica ulazi u članstvo zadruge.

Kako se navodi u saopštenju PUPS-a, zadruga je potrebna svakom selu, jer će ona poljoprivrednike osloboditi skupih zajmova i posrednika i po najpovoljnijoj ceni ih snabdeti dobrim sadnim materijalom, kvalitetnom stokom i boljom opremom.

„To je bio način života u kome su glavne vrednosti bile trajnost, kvalitet i lepota življenja, pa je, još 1908. godine, srpski magazin Zemljoradnička zadruga pisao da zemljoradničke zadruge čuvaju narod od materijalne propasti i krepe u njemu veru da ne može propasti ko je čestit, poduzetan i vredan, jer ga zadruge pomažu“, podsetili su iz PUPS-a.

Država kroz projekat „500 zadruga u 500 sela“ izdvaja bespovratna sredstva, a projektom rukovodi tim ministra za regionalni razvoj Milana Krkobabića i Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti na čelu sa akademikom Draganom Škorićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.