U trendu

Pustinjski ples: Palma zaigrao sa beduinima (video)

Trećeg dana posete lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamatu.

Veliki broj beduina srdačno je dočekao Palmu i delegaciju koju predvodi.

PALMA U POSETI BEDUINSKOM SELU U PUSTINJI

PALMA U POSETI BEDUINSKOM SELU U PUSTINJITrećeg dana posete Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamata. Koliko su značaja dali poseti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodina Egiptu, govori i poseta pravom beduinskom naselju Hamata u pustinji južno od mesta Marsa Alam. Domaćin srpske delegacije general Ahmed Abdalah organizovao je posetu beduinskom naselju gde je Dragan Marković Palma, i delegacija koju predvodi, srdačno dočekana od velikog broja beduina. Domaćini su prikazali svoj tradicionalni ples sa mačevima, tradicionalnu muziku, način života i tradicionalni način ishrane. Beduini su inače veoma dosledni svojoj tradiciji, kulturi i teško prihvataju drugačiju kulturu i običaje. Žive i rade na način kako su radili vekovima unazad. Bave se stočarstvom, gajenjem kamila i koza. Žive u šatorima raštrkani po pustinjskim prostranstvima. U ovoj beduinskoj zajednici živi i 280 deteta koji su rado pritrčavali Palmi i sedeli mu u krilu. Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, rado čuo njihovu tradicionalnu muziku ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme Cvetak zanovetak Svetlane Cece Ražnatović. Zauzvrat beduini su skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi.

Gepostet von Dragan Marković Palma am Samstag, 17. November 2018

Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, čuo njihovu tradicionalnu muziku, ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme „Cvetak zanovetak“ Svetlane Cece Ražnatović.

Beduini su, zauzvrat, skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)