U trendu

Palma uzjahao kamilu (video)

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, s delegacijom tog grada, bopravi u poseti Egiptu. Zvanicama priređen svečani doček, a Palma uzjahao kamilu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček, kako se navodi, kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita – od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kojem su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah, Marković je na predlog Ivice Dačića zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje na obali, tako da je pored Egejskog, taj grad „izašao“ i na Crveno more. Jagodina će dati isto toliko zemljišta Mars Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike. Marković je takođe predložio razmenu studenta.

„Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije“, rekao je Marković.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije iz Jagodine.

Pustinjom se vijorile zastave Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Marković je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Marković i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)