U trendu

Rada Trajković pisala ambasadoru Ditmanu: Vučić sve ubedjuje da je namesnik Nemačke

Predsednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije i nekadašnja poslanica u kosovskom parlamentu Rada Trajković uputila je otvoreno pismo ambasadoru Nemačke Akselu Ditmanu kako bi ga upozorila na, kako je navela, drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji i „jasan trend neprimerenih, histeričnih i nasilnih reakcija predstavnika vlasti na svako različito političko mišljenje“.

U pismu koje prenosi portal Kossev (www.kossev.info) ona je navela da se Ditmanu obraća kao saborcu, koga dugo poznaje iz vremena dok je radio u Unmiku, a u pismu je izrazila strahovanje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pogrešno protumačio poruke dobijene od nemačke kancelarke Angele Merkel i da je njene reči ohrabrenja za evropski put Srbije razumeo kao odobravanje za sebe i svoju autokratsku vladavinu lično“.

„Gospodin Vučič izgleda duboko veruje i nas sve uporno ubedjuje da ga je Nemačka postavila za nevidljivog namesnika čiji autoritet niko i ničim ne sme izazvati“, navela je Rada Trajković i dodala da od Ditmana očekuje reakciju kako se autoritet Nemačke u Srbiji ne bi zloupotrebljavao u lokalne političke svrhe.

Ona je dodala da samo traži pravo na slobodu da svako iskaže svoje mišljenje a da mu lična egzistencija i egzistencija porodica ne budu ugrožene.

„Tražim pravo da u Srbiji svačija deca mogu da neometano rastu pored svojih roditelja, pa čak i ako su – zamislite – ti roditelji opozicionari ili u manjini u odnosu na one na vlasti. Tražim i pravo da ta ista deca, imala ona deset ili pedeset godina, mogu da napreduju i da im se ne ugrožava životni put i karijera bez obzira na političke stavove njihovih roditelja“, navela je Rada Trajković.

Ona je dodala da od Nemačke očekuje i da pomogne u otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i njihovom privodjenju pravdi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.