Radić: Obaveštajne službe deluju aktivno i agresivno

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je večeras da u Srbiji i regionu obaveštajne službe “aktivno i agresivno deluju” pokušavajući da utiču na bitna politička dešavanja.

“Nama se preti iz svih relevantnih centara moći. To u ovom trenutku nisu samo pretnje već je reč o agresivnom delovanju”, kazao je Radić agenciji Beta, komentarišući navode o prisustvu “špijuna” u Srbiji i saradnji s predstavnicima stranih obaveštajnih službi.

Radić je rekao da se akcijama stranih obaveštajnih službi destabilizuje bezbednosna situacija na Balkanu.  

On je ocenio da je u toku “psihološko-obaveštajni rat” u kojem se sukobljavaju Istok i Zapad i njihove obaveštajne službe, a Srbija i Balkan su plodno tle za delovanje u tom sukobu.

“Srbija je prostor gde se drugi sukobljavaju na njenu štetu”, ocenio je Radić.

On je kazao i da u Srbiji i regionu “složena situacija, slaba vlast i jak organizovani kriminal ostavljaju prostor za uticaj na političare”.

Premijer Aleksandar Vučić je, u ponedeljak uveče, posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi i sa istoka i sa zapada.

On je rekao i da su na teritoriji Srbije pripremane nelegalne aktivnosti u Crnoj Gori i da ima nepobitne dokaz da su u Srbiji postojale grupe ljudi koje su pratile premijera Crne Gore Mila Djukanovića.

(Beta)

Ostavite komentar