U trendu

Radulović: Tužilaštvo ne radi svoj posao

Šef poslaničke grupe „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je danas da tužilaštvo ne radi svoj posao i ignoriše postupke, kao i da se za tužioce postavljaju poslušni, oni koji slušaju izvršnu vlast.

„Ako pogledate u poslednjih ne znam koliko godina unazad nijedan od važnih predmeta nije rešen i tužilaštvo jednostavno ignoriše sve postupke. Na neki način ih zamrlja i na kraju od njih ne bude ništa. Podsetiću vas na Savamalu, na 24 sporne privatizacije, na pljačku koja je sprovedena u svim praktično preduzećima u Srbiji, a da niko za to nije odgovarao. Afera ‘helikopter’, ni to nije dovedeno do kraj, ubistvo gardista“, rekao je Radulović novinarima u Skupštini Srbiji.

On je ocenio da je očigledno da tužilaštvo ne radi kao nezavisna institucija sistema.

Radulović je kritikovao priložene biografije kandidata za tužioce iz kojih se, kako je rekao, ne može saznati da li je kandidat dobar.

„Gradjani bi trebalo da znaju da ovakav izbor tužilaca sa ovim informacijama ne mogu da dovedu do toga da dobijemo kvalitetne tužioce koji obavljaju svoj posao“, naveo je on.

On je rekao da DJB neće glasati ni za jednog tužioca.

„Imamo par njih protiv kojih ćemo biti zbog toga što smo dobili informacije da su neki od predloga tužilaca bili optuženi u različitim predmetima za iznudu, da su sami učestvovali u njima, prikrivali iznudu. Tako da za takve tužioce nećemo glasati“, kazao je lider DJB.

Radulović je ponovo pitao Vladu Srbiju da li je šefu beogradske policije Veselinu Miliću ugrožena bezbednost zbog „njegovih saznanja o vezama braće Vučić sa vezama sa organizovanim kriminalom“.

„Šta je sa istragom ubistva Saleta Mutavog? U kakvoj vezi je Sale Mutavi bio sa braćom Vučić i da li je obezbedjivao članove porodice Vučić na beogradsakim splavovima? Da li je Sale Mutavi učestvovao u noćnom rušenju u Savamali?“, neka su od pitanja koje je danas postavio Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.