U trendu

Radulović: Zabranjena konferencija DJB za novinare u Skupštini Srbije

Šef poslaničke grupe Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je danas da je tom pokretu zabranjeno da održi konferenciju za novinare u holu Doma Narodne skupštine Srbije.

Radulović je ocenio kao nedopustivo da poslanici u 10.30 dobiju dnevni red sa jednom tačkom, a da sednica parlamenta počne u 11 časova, što je ocenio kao nastavak „silovanja Skupštine Srbije i urušavanje svih institucija sistema“.

„Upravo je pala vlada u 11 časova. Juče je predsednik Vlade podneo ostavku predsednici Narodne skupštine, nakon toga to je upućeno i predsedniku Republike. Pretpostavljamo da ta pošta nije ni stigla do predsednika Republike Tomislava Nikolića koji onda ima obavezu da pokrene postupak kreiranja nove Vlade, nego se čeka 12 časova da bi Aleksandar Vučić položio zakletvu i da bi onda mogao sam od sebe da primi ostavku i da sam pokrene postupak izbora predsednika Vlade“, rekao je Radulović.

Radulović je kazao da je to „potpuno apsurdno“ i da toga nema ni u jednoj demokratskoj državi.

Radulović je kazao da će poslanici „Dosta je bilo“ ispuniti svoju dužnost i biti u skupštinskoj sali tokom polaganja zakletve izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.