U trendu

Rašković Ivić: Maja Gojković pravi od parlamenta servis jednog čoveka

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković „unižava“ parlament i pravi od njega „servis ne samo izvršne vlasti, već jednog čoveka“. 

Ona je ocenila da je najava Gojkovićeve da će Skupština Srbije raspravljati o Kosovu kada bude definisan predlog kompromisnog rešenja, „nova farsa za koju znamo da će više ličiti na salvu uvreda i sudjenje neistomišljenicima, nego na dijalog o temi koja ne bi smela da bude upotrebljavana u dnevno-političke i populističko-manipulatorske svrhe“.

„Maja Gojković štiti Aleksandra Vučića i time unižava Skupštinu Srbije i svoju funkciju predsednice parlamenta, pretvarajući se u Vučićevog advokata i praveći od skupštine servis ne samo izvršne vlasti, već jednog čoveka“, kazala je Sanda Rašković Ivić a prenela Narodna stranka.

Ona je ocenila i da je unutrašnji dijalog o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Srbije, „ličio na monolog“, kao i da je „svako ko se usudio da iznese svoje mišljenje, bio izložen blaćenju i uvredama“.

„Nažalost, vlast to radi sve vreme, a vidimo da ne namerava da promeni manir“, navela je potpredsednica Narodne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.