U trendu

Rašković Ivić: Podržavamo zahtev za smenu Maje Gojković i članova REM

Poslanička grupa Nova Srbija – za spas Srbije saopštila je danas da ne odustaje od zahteva za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, kao i da je potpisala zahtev za smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Predsednica poslaničke grupe Sanda Rašković Ivić rekla je na konferenciji za novinare da je Maja Gojković grubo narušila demokratiju u zemlji time što je obustavila rad parlamenta u sred redovnog zasedanja na 40 dana.

Ona je kazala da bi Srpska napredna stranka, da je u opoziciji, tako nešto okarakterisala kao državni udar.

Rašković Ivić je kritikovala i to što je nastavak sednice zakazan za sredu, a ne utorak ili četvrtak, kada je na početku rada moguće postavljati pitanja i pretpostavila da je vlast baš to želela i da izbegne.

Ona je pitala premijera Aleksandra Vučića koji je bio njegov motiv da primi američkog senatora Džona Mekejna, za kojeg je ocenila da je NATO jastreb, srbomrzac, rusomrzac i albanski lobista.

„Da li je to politika balansiranja ili politika glavinjanja“, rekla je ona i pitala da li Vučić sada planira da primi i Vladimira Žirinovskog i tako „sipa vatru“ na SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.