U trendu

RCC i RAI potpisali memorandum o razumevanju i proširenju saradnje

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović i predsjedavajući Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Davor Dubravica potpisali su danas u Beogradu memorandum o razumevanju o zajedničkoj saradnji ove dve organizacije.

Memorandum je potpisan na marginama konferencije „Borba protiv radikalizacije na Internetuu kontekstu kibernetičke sigurnosti“, saopštio je RCC.
 
Svilanović je podsetio na dosadašnju uspešnu saradnju dve organizacije, s obzirom da RCC ima ulogu koordinatora u sprovodjenju strategije Jugoistočna Evropa 2020, a RAI je koordinirao deo posvećen borbi protiv korupcije u okviru iste strategije.

„Ima prostora za poboljšanje i nadam se da će naša saradnja u budućnosti postati još jača i dovesti do konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata u borbi protiv korupcije, koja je prema Balkanskom barometru za 2017, istraživanju koje naručuje Savet za regionalnu saradnju, nakon nezaposlenosti i ekonomske situacije, treća najveća briga 32 odsto stanovništva regiona“, rekao je on.

Predsedavajući Regionalne antikorupcijske inicijative Dubravica rekao je da memorandum potvrdjuje već uspešnu saradnju dve organizacije i dodao je da će one u budućnosti nastojati da pronadju najprikladnije načine da ojačaju zajedničko delovanje.

Dubravica je dodao da će se dve organizacije pri tome medjusobno dopunjavati u svom radu u borbi protiv korupcije, pitanju koje je veoma važno za gradjane Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Memorandumom se formalizuje dosadašnja dugogodišnja saradnja ove dve organizacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.