U trendu

Rebić: MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbedjenja predsednika

Direktor policije Vladimir Rebić danas je povodom navoda da je rasformirano odeljenje za obezbedjenje predsednika Srbije iz sastava Jedinice za obezbedjenje ličnosti i odredjenih objekata, izjavio da MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbedjenja predsednika Republike.

„Desilo se da u ovom trenutku fizičko obezbedjenje predsedniku Republike Srbije ne daju pripadnici policije. Mi smo samo postojećom sistematizacijom adekvatno opredelili poslove koje će ti policijski službenici obavljati“, rekao je Rebić novinarima u Beograda.

On je rekao da je sistematizacijom u cilju racionalnog i optimalnog korišćenja ljudskih resursa ukinut jedan manji broj rukovodećih radnih mesta u tom odeljenju, a da su ostali policijski službenici rasporedjeni da na adekvatan način obavljajuje policijske poslove.

Rebić je dodao da bi bilo nerealno da su u sistematizaciji ostavljeni policijskih poslovi koji se zaista ne obavljaju.

Povodom izjave predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića da je rasformirano Odeljenja za obezbedjenje predsednika Republike, Rebić je rekao da „gospodin koji to komentariše nje pročitao važeće propise i odgovarajuću sistematizaciju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.