U trendu

RIK: Otvaraju se džakovi s materijalom sa dva biračka mesta

Republička izborna komisija (RIK) donela je odluku da se danas pred medijima otvore džakovi na dva biračka mesta u Novom Pazaru.

Za tu odluku glasalo je 16 članova RIK-a, niko nije bilo protiv, ni uzdržanih, a predstavnici opozicije nisu glasali, jer im, kako su naveli, nije dostavljen predlog odluke, pa ne mogu da se izjasne.

U raspravi su predstavnici opozicije kritikovali što se, prema njihovom mišljenju, novo brojanje glasova obavlja po zahtevu premijera Aleksandra Vučića jutros na konferenciji za novinare.

Oni su takodje protestovali zbog toga što se brojanje obavlja samo na ta dva mesta, a ne na 25 mesta na koliko su iz izbornog štaba predsedničkog kandidata Saše Jankoviša i prijavljene nepravilnosti.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je odlučeno da se novo brojanje spovede na ta dva mesta jer oni predstavljaju, kako se izarazio, eklatantan primer, i zbog toga što je iz podatka da je na ta dva biračka mesta osporeno 800 glasova izborni štab Saše Jankovića izvukao zaključak da je ukupno ukradeno 319.000 na svim biračkim mestima u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.