U trendu

Ristić: Srbi sa Kosova sklanjaju porodice na sigurno, atmosferi straha doprinose srpski zvaničnici

Predsednik pokreta Otadžbina Slaviša Ristić izjavio je da se sve više srpskih porodica odlučuje na odlazak sa Kosova i Metohije, a veliki broj njih sklanja svoju decu privremeno „na sigurno, u užem delu Srbije“.

„Bezbednost Srba na Severu Kosova i Metohije čimi mi se da je najugroženija računajući period od 2000. godine do danas. Ona je pre svega ugrožena poslednjim akcijama (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija i njegovih specijalnih policijskih jedinica“, rekao je Ristić.

Ristić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije iz poslaničke grupe Ujedinjeni, rekao je da i pored toga što je Priština formalno odložila početak primene „takozvanih recipročnih mera“, specijalne policijske jedinice Rosu svakodnevno, kako se izrazio „vršljaju po teritoriji severnih opština zastrašujući stanovništvo“.

„Neverovatno i apsurdno, ali toj atmosferi straha i panike u mnogim slučajevima  doprinose i izjave pojedinih predstavnika srpskih vlasti kako ‘Oluja’ na Severu samo što nije započela, a gradjanima se ne daju nikakva zvanična uputstva i preporuke kako da se ponašaju. O nekim tabloidnim režimskim medijima da ne i govorim… Njihovi naslovi, nažalost, imaju  veći efekat u etničkom čišćenju Srba od samih vlasti u Prištini“, rekao je Ristić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar