U trendu

Romska partija: Kazniti napadače koji su povredili muzičare iz Vladičinog Hana

Predsednik Romske partije i bivši poslanik u Skupštini Srbije Srđan Šain zatražio je danas da počinioci napada na četvoricu muzičara iz Vladičinog Hana od kojih su dvojica teže povređeni kod Beton hale u Beogradu, budu kažnjeni i da ta nedela dobiju „pravo ime“.

On je u saopštenju ocenio da je napad na četvoricu muzičara u Beogradu direktna posledica potpirivanja nacionalne mržnje prema Romima koju svojim izjavama izaziva gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je ponovo pozvao vrh Srpske napredne stranke (SNS) da se distancira od Šapićevih izjava „kojim je javno žigosao većinu Roma koji stanuju u Beogradu kao grupu koja neće da se civilizuje“.

„Polititičari u Srbiji moraju da shvate: To što ste proganjali članove rukovodstva Romske Partije oprostili smo vam, ali to što maltretirate i žigošete narod ne možemo da prihvatimo, jer moramo da budemo mnogo glupi i da ne razumemo da su izjave Šapića uvod u progon“, naveo je Šain.

Dvojica članova orkestra iz Vladičinog Hana teško su povređena, a dvojica lakše, dok su dvojica uspela da pobegnu od grupe osoba koja ih je u noći između subote i nedelje napala lancima i palicama na parkingu kod Beton hale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.