U trendu

Savez za Srbiju: Podnošenje ostavke neće osloboditi Simonovića odgovornosti za pokušaj ubistva

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozdravio je danas odluku Dragoljuba Simonovića na podnese ostavku na mesto predsednika opštine Grocka, ali i dodao da taj čin „neće osloboditi Simonovića odgovornosti za pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića, ali i za malverzacije o kojima je Jovanović pisao“.

„Politički i pritisak javnosti su ovaj put urodili plodom, ali smo duboko svesni da se brojne nepravde i ogromna materijalna šteta i korupcija na teritoriji grada Beograda ne mogu zaustaviti dok dvojac Radojičić-Vesić takodje ne bude prinudjen da podnese ostavku“, rekao je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

On je u ime odborničke grupe Saveza za Srbiju kazao da ih „ta mala pobeda neće uljuljkati, već samo učvrstiti u borbi da se izvojuje konačna pobeda u Beogradu“.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je ranije bio uhapšen kao nalogodavac paljenja kuće jednog novinara, podneo je ostavku na mesto predsednika te beogradske opštine i sve stranačke funkcije, prenelo je ranije danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Po navodima UNS-a, Simonović je na sednici opštinskog odbora SNS Grocka rekao da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno i da je on osumnjičen ali ne i osudjen.

Simonović je bio u pritvoru od 25. decembra do 8. marta zbog toga što je osumnjičen da je nalogodavac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar