SDP da bude stranka koju niko ne može da zaobidje

Foto: Beta

Lider SDP Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da stranka na čijem je čelu ima cilj da na predstojećim izborima ostvari ubedljivu pobedu koju niko neće moći da osporava, i kojim će ispuniti moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi nijedan poklonjen mandat ni bilo šta što joj ne pripada.

Ljajić je na skupu u novobeogradskoj Hali sportova, povodom Dana stranke upriličenog na Medjunarodni dan socijalne pravde rekao da je SDP medju pet najjačih i najorganizovanijih stranaka u Srbiji i da im je cilj da naredne godine budu u četiri a za dve godine u tri vodeće snage u zemlji.

„SDP mora da bude stranka koju više niko ne može da zaobidje, čak ni istraživački javnog mnjenja koji jedini neopravdano potcenjuju SDP“, rekao je Ljajić i dodao da pored toga što stranku potcenjuju analitičari postoje i oni koji je kritikuju i vredjaju.

Kritikuju je lažni levičari i ekstremni desničari, a vredjaju oni koji ne bi mogli da sprovedu reforme ni u kućnom savetu, rekao je Ljajić i dodao da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima ostvari najbolji rezultat.

„Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima“, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da očekuje da će lista na kojoj je SDP pobediti i formirati vladu, i biti stožer reformske vlasti.

Prema njegovim rečima, vlada će biti formirana za mesec dana i neće imati 100 dana za uhodavanje i biće to vlada koja će biti najbolja brana svakoj vrsti ekstremizma.

Bez obzira na sve to, Ljajić je naveo da je opasno govoriti da je rezultat izbora već poznat i da će pobediti koalicija na čijem je čelu Aleksandar Vučić, jer ništa nije gotovo dok se glasovi ne prebroje.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar