U trendu

SDP da bude stranka koju niko ne može da zaobidje

Lider SDP Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da stranka na čijem je čelu ima cilj da na predstojećim izborima ostvari ubedljivu pobedu koju niko neće moći da osporava, i kojim će ispuniti moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi nijedan poklonjen mandat ni bilo šta što joj ne pripada.

Ljajić je na skupu u novobeogradskoj Hali sportova, povodom Dana stranke upriličenog na Medjunarodni dan socijalne pravde rekao da je SDP medju pet najjačih i najorganizovanijih stranaka u Srbiji i da im je cilj da naredne godine budu u četiri a za dve godine u tri vodeće snage u zemlji.

„SDP mora da bude stranka koju više niko ne može da zaobidje, čak ni istraživački javnog mnjenja koji jedini neopravdano potcenjuju SDP“, rekao je Ljajić i dodao da pored toga što stranku potcenjuju analitičari postoje i oni koji je kritikuju i vredjaju.

Kritikuju je lažni levičari i ekstremni desničari, a vredjaju oni koji ne bi mogli da sprovedu reforme ni u kućnom savetu, rekao je Ljajić i dodao da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima ostvari najbolji rezultat.

„Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima“, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da očekuje da će lista na kojoj je SDP pobediti i formirati vladu, i biti stožer reformske vlasti.

Prema njegovim rečima, vlada će biti formirana za mesec dana i neće imati 100 dana za uhodavanje i biće to vlada koja će biti najbolja brana svakoj vrsti ekstremizma.

Bez obzira na sve to, Ljajić je naveo da je opasno govoriti da je rezultat izbora već poznat i da će pobediti koalicija na čijem je čelu Aleksandar Vučić, jer ništa nije gotovo dok se glasovi ne prebroje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.